Neden Erkilet?

Anadolu’nun incisi olan Kayseri havası ve suyu ile en yaşanılabilir şehirler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Gerek şehir altyapısındaki düzenlemeler gerekse şehir planlamasındaki muntazamlık nedeni ile, albenisi yüksek şehirler arasında bulunuyor.

Kayseri’nin de kendi içerisinde yaşam alanı olarak en çok tercih edilen yerleri arasında son yıllarda Erkilet mahallesi ilk sıralarda kendini gösteriyor. Şarkılarıyla bile dillere destan olan Erkilet, son yıllarda yatırımcıların gözdesi oldu. Erciyes dağının en güzel göründüğü ilçelerden biri olan bu bölge, aynı zamanda havası ve doğası için de tercih ediliyor. Bağları ve meyve bahçeleri ile meşhur olan Erkilet, aynı zamanda astım hastaları için şifa kaynağı olan havası ile dikkatleri üzerine çekiyor. Tarihi yapısı ile de çok eski yıllara ışık tutan merkezi yerleşim yerleri arasında yer alıyor.
Erkilet’in mahalle olarak kabul edilmesinin ardından, şehir planında büyük gelişmeler yaşandı. Erkilet inşaat sektöründe yatırımcıların en çok tercih edildiği mekanlardan birisi oldu. Özellikle Konut Yapı Kooperatifi olan firmalar çevre yolunun geçmesi ile birlikte, hızlı bir şekilde bu bölgeye akın etmeye başladı. Yap- Sat İnşaat Projeleri için mütahitlerin en gözde mekanı olarak tercih ediliyor. Terminalin yakın olması, çocuk hastanesinin Erkilet’te olması ile birlikte albenisi artan bu mahalleye, adeta göç yaşandı diyebiliriz. Ev almak isteyenlerin ya da farklı bir ilden gelip Kayseri’de yaşamak isteyenlerin hastane, terminal, hava alanı gibi yerleşim merkezlerine çok yakın olmasından dolayı Erkilet’i tercih etmeleri de bir diğer gerçek. Erkilet’te oturup merkeze gitmek toplamda 13 dakika gibi kısa bir zaman diliminizi alıyor. Yani iş yeriniz merkezde olsa bile kendi aracınız ile gittiğinizde bu mesafe daha da kısalmaktadır. 
Erkilet ev fiyatları bu kadar cazip bir yer olmasına nazaran oldukça ekonomik. Her geçen gün yepyeni dairelerin sitelerin inşa edildiği yerde oldukça ferah yaşam alanları uygun fiyata satılmaktadır. Erkilet Kayseri satılık daire ilanlarına şöyle bir göz attığınızda sizde ne kadar cazip fiyatlar olduğunu göreceksiniz. Nüfusun her geçen gün arttığı Erkilet’te, ev alarak yatırım yapmak şuan için en akıllıca davranış olacaktır. Neden diye soracak olursanız: Bir zamanlar ve halen Erciyes Üniversitesi kampüsünün yakın olmasından dolayı Talas ve civarı ne kadar popüler olduysa, şu an için Erkilet ve civarı da aynı durumda. Erkilet’e yeni yapılan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi sayesinde, okula yakın olmasından dolayı öğrenciler bu bölgede ikamet etmek isteyecekler. Elbette bu durum, çevrede bulunan ev sahiplerinin işine yarayacak. Erkilet’te evi olan her vatandaşın kendisi oturmasa dahi, kiracı bulma gibi bir sorunu olmayacak. Her geçen gün şehir merkezinin bu bölgeye doğru kayması ile, ev fiyatları bundan bi 10 yıl sonrası için çok daha fazla olacak. Bu nedenle dahi Erkilet’te ev sahibi olmaya değer diye düşünüyoruz.